Is social media interessant voor bedrijven?

Social media is een verzamelbegrip van online toepassingen om meer communicatie op internet mogelijk te maken. Websites zijn van statische informatiebronnen verworden tot dynamische pagina’s waar discussies op mogelijk zijn. Ook voor bedrijven begint dit interactief internet, vaak web 2.0 genoemd, een steeds belangrijkere plaats in te nemen in hun marketingactiviteiten.

Waar vroeger een website was om standaard kennis te verspreiden, is de website voor veel bedrijven nu een manier geworden om service te bieden en contacten met klanten te leggen.

Social media is een goede manier om klanten te ondersteunen maar ook om reclame te maken voor producten en/of diensten. Deze internet applicaties zijn amper nog weg te denken van de moderne bedrijfswebsites maar toch moeten bedrijven hier erg voorzichtig mee zijn. Een foutief bericht of een vreemde reactie kan namelijk makkelijk online verspreid worden.

De meest bekende social media websites zijn Twitter, Facebook en Linkedin. Bedrijven die gebruik willen maken van dergelijke online platforms doen er verstandig aan zich vooraf goed te verdiepen in het platform om zo direct professioneel over te kunnen komen.