Eerste selectie van sollicitatiebrieven

Werkgevers worden soms overrompeld met sollicitaties. Op sommige vacatures komen soms wel honderden reacties binnen. Vaak weten werkgevers niet precies waar men op moet letten tijdens de eerste selectie van de cv’s. Hoe kan men de juiste sollicitanten selecteren tussen al die reacties?

Voor werkgevers is het vooral belangrijk om tijd te nemen voor de sollicitaties. Wacht tot de reactietijd is verstreken en verzamel dan alle sollicitaties. Zorg dat er voldoende tijd is ingepland om ongestoord de binnengekomen sollicitatiebrieven en cv’s te beoordelen.

Om de juiste kandidaat te kunnen selecteren is het belangrijk te weten waar de juiste sollicitant aan moet voldoen. Pak de functieomschrijving van de openstaande vacature en maak een checklist. Geef op deze checklist aan aan welke eigenschappen de sollicitant moet voldoen om in aanmerking te komen voor de functie. Richt je dan vooral op het opleidingsniveau, werkervaring en de competenties.

Vergelijk de sollicitanten vluchtig met deze checklist. Verwijder de sollicitanten die niet voldoen aan het gewenste profiel. Deze kandidaten kunnen later direct worden afgewezen. De sollicitatiebrieven die over blijven kunnen nu verder worden gecontroleerd op bijvoorbeeld schrijffouten.

Uiteindelijk zal er een stapel sollicitaties overblijven die kans maken op de functie. Nu is het moment gekomen om de sollicitaties een voor een te gaan lezen. Let hierbij vooral op de recente werkervaring en probeer het carrièrepatroon van de sollicitant duidelijk te krijgen. Zijn er bijvoorbeeld grote gaten in het werkverleden of heeft de sollicitant aparte carrièrekeuzes gemaakt? Probeer zoveel mogelijk onduidelijkheden uit het cv naar boven te halen.

Na de beoordeling zullen de meest geschikte kandidaten worden uitgenodigd en de afvallers worden afgewezen. Zorg dat er een duidelijk onderscheid is tussen de kandidaten die je gaat afwijzen. Maak een onderscheid tussen de directe afvallers en de kandidaten die eventueel nog steeds in aanmerking zouden kunnen komen voor de functie. Mocht je uit de sollicitatiegesprekken geen geschikte kandidaat hebben gevonden dan kan je de sollicitaties van deze sollicitanten nogmaals beoordelen.

Vaak zullen de afvallers via een standaard email worden afgewezen. Zorg wel dat iedere sollicitant een reactie krijgt. De sollicitanten hebben namelijk ook de tijd genomen om te solliciteren op de vrijstaande functie.